ТЕШИЋ: СОЦИЈАЛИСТИ КОТОР ВАРОША ЗА ПРОМЈЕНУ СКУПШТИНСКЕ ВЕЋИНЕ

predrag-tesic-1024x545

Предсједник Општинског одбора СП-а Котор Варош Предраг Тешић позвао је одборнике у Скупштини општине Котор Варош да формирају нову скупштинску већину која ће бити по вољи већине грађана изражене на протеклим општим изборима.
Тешић је подсјетио да су се грађани Српске на протеклим изборима великом већином опредијелили за коалицију СНСД-ДНС-СП и за њене заједничке кандидате Милорада Додика и Жељку Цвијановић.

“Према изборним резултатима, и грађани Котор Вароша су показали да су за промјену на локалном нивоу. Позивам одборнике у Скупштини општине Котор Варош да формирају нову скупштинску већину која ће бити по вољи већине наших грађана”, рекао је Тешић Срни.

Он је истакао да је коалиција СНСД-ДНС-СП побиједила за све нивое власти у Котор Варошу када се уврсте и гласови из иностранства којих је добила дупло више од сада угашеног и пониженог Савеза за побједе.

“Уколико локална руководства странака не ставе на страну своје личне интересе и не схвате озбиљност ситуације за Котор Варош, очекујем да њихови лидери са републичког нивоа предузму неопходне кораке”, нагласио је Тешић.

Према његовим ријечима, не треба ни помињати колико је важно за Котор Варош да и даље има подршку и приступ финансијским средствима на свим нивоима власти на којима је већину формирала коалиција СНСД-ДНС-СП.

Владајућу коалицију у Котор Вароши чине СДС, ПДП, ДНС, СДА и новоформирани Демос, док су у опозицији СНСД, Уједињена Српска, хрватска коалиција предвођена ХЏ-ом БиХ, те СП који је недавно напустио владајући блок.