Министар Соња Давидовић, разговарала са Омладинским савјетом РС

????????????????????????????????????
Министар породице, омладине и спорта Републике Српске, Соња Давидовић, рекла је да је Омладински савјет Српске најважнији партнер ресорног министарства када је ријеч о младима и омладинској политици.
Она је, након састанка са представницима Омладинског савјета Републике Српске о актуелним питањима и реализовању будућих заједничких пројеката, рекла да је овај савјет Министарству породице, омладине и спорта партнер у реализовању циљева омладинске политике, активности на локалном нивоу и при унапређењу међународне сарадње гдје су чланови Савјета изузетно активни.
Према њеним ријечима, на састанку је било ријечи и о могућностима унапређења сарадње Министарства и Савјета, посебно када је ријеч о бројним изазовима који се налазе пред младима, као што су запошљавање и стамбено збрињавање.
“О свему овоме ће бити ријечи на сједници Савјета за младе Републике Српске, која је планирана за почетак фебруара”, најавила је Давидовићева.
Предсједник Омладинског савјета Републике Српске, Данијела Топић, каже да ће на Савјету за младе бити покренуте теме као што су демографска политика, стамбено збрињавање младих, те већа финансијска издвајања за младе.
“Вјерујем да ће тим који буде укључен у овом сазиву Савјета за младе пружити иницијативу и да ћемо са министром Давидовић остварити велике резултате и кроз наставак реализације активности из Омладинске политке имати значајан помак у наредном периоду”, истакла је Топићева.