МИЛУНОВИЋ: Социјални дијалог од изузетне важности

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић разговарао је данас са представницима Уније удружења послодаваца Републике Српске, које је предводио предсједник Удружења  Драгутин Шкребић.

Министар је саговорнике, током прве радне посјете, упознао са планом рада министарства за текућу годину посебно са измјенама у области радног законодавста и посредовања у запошљавању.

Милуновић је истакао важност наставка квалитенијег социјалног дијалога у овом процесу и нагласио да се већ крајем овог мјесеца очекује обнављање преговора којима би се покушали приближити ставови око Општег колективног уговора.

Нагласио је, такође, да су у припреми измјене и допуне Закона о посредовању у запошљавању, а да се до краја године планирају измјене и допуне Закона о раду, Закона о штрајку, Закона о спречавању злостављања на раду и Закона о измјенама и допунама Закона о професионалној рехабилитацији и запошљавању инвалида.

Представници Уније удружења послодаваца су изразили спремност на сарадњу и улогу активног партнера у процесу измјена радног законодавства.

Закључено је да је заједнички циљ стварање што повољнијег амбијента за развој привреде и новог запошљавања..

Састанку су присуствовали и чланови Удружења Саша Аћић и Саша Тривић.