ДАВИДОВИЋ: Састанак са спортским савезима Републике Српске

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске,  Соња Давидовић, рекла је да је данашњи састанак са представницима спортских савеза Републике Српске, којем су се одазвали представници 43 савеза, био конструктиван и да је  у фокусу разговора било доношење новог Закона о спорту.

„Упознали смо представнике савеза са активностима министарства када је ова проблематика у питању“, рекла је Давидовићева новинарима и додала да ће се Закон о спорту у форми нацрта  пред народним посланицима наћи у посљедњем кварталу ове године.

Она је додала да ће у марту бити спровођене стручне расправе по питању Зкона о спорту  у пет регија у Републици Српској и након тога се приступити изради закона.

Осврћући се на рад спортских савеза, Давидовићева је рекла да је представницима спортских савеза сугерисано   да ће опредјељење министарства у наредном периоду бити пооштравање финансијске контроле и одговорности када је у питању утрошак средстава која министарство додјељује за рад савеза.

„Ту ћемо  прије свега инсистирати на контроли и одговорности утрошка средстава по питању планирања и организовања програмских активности самих савеза“, рекла је  Давидовићева.

Она је истакла да ће се покушати у наредном периоду поставити ствари на своје мјесто и да ће у том погледу министарству  бити значајна подршка прије свега спортских савеза, спортске јавности, али и медија у најбољем интересу спорта у Српској.

Предсједник Фудбалског савеза Републике Српске, Миле Ковачевић, задовољан је данашњим састанком и захвалан министарству што је организован састанак како би заједнички подијелили одређена размишљања и покушали наћи одређена побољшања у организацији спорта у Републици Српској.

„Евидентно је да нови сазив министарства покушава одмах на почетку својих активности да заједничким снагама, прије свега разријешимо одређена законска системска рјешења, а након тога да нађемо и друга рјешења која ће помоћи да спорт у Српској буде на једном вишем нивоу“, рекао је Ковачевић.

Предсједник одбојкашког савеза Републике Српске, Милутин Поповић, рекао  је да је  данашњи састанак био успјешан, радни и конструктиван састанак и да сви учесници одлазе кући са изузетно великим задовољством прије свега због тога што је, како је рекао коначно након дуго година  организован овакав састанак.

Поповић је  рекао да  програмска орјентација коју су данас изнијели министар Давидовић и њени сарадници преко Закона о спорту до других активности које се планирају, изградња критеријума за финансирање спорта и све остало заслужује велику пажњу и подршку спортских савеза.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????