СТОЈАКОВИЋ : ДРУШТВО МОРА ДА БРИНЕ О ВИШЕЧЛАНИМ ПОРОДИЦАМА

IMG-53d89a86834a96545aacf217cd52aa4a-V

Кандидат Социјалистичке партије за начелника општине Рибник Никола Стојаковић посјетио је породице са троје и више дјеце на подручју општине којима је уручио поклон пакете и истакао да подршка друштва овим храбрим породицама не смије изостати и да посебна брига мора да буде усмјерена на дјецу, старе и изнемогле.
„Идеја је била да посјетимо вишечлане породице којих у нашој општини има 56.То није мали број .Нажалост од свих тих породица нити једна мајка не ради, а у десетак њих не раде ни очеви ни мајке и живе од социјалне помоћи, рекао је Стојаковић.
Он је истакао да је циљ његове посјете да се скрене пажња друштва на људе којима је потребна подршка, а тек онда да им се скромним пакетима помогне, јер они неће ријешити њихове бројне проблеме.
У седмочланој породици Козомара из Велијашнице само је супруг Душко запослен, а подршка у овој тешкој зими била им је пријеко потребна. „Дјеца ту помажу колико могу , старији су и могу да схвате колико је помоћ заиста неопходна„ рекла је Тања Козомора, мајка петоро дјеце из Велијашнице.

IMG-ecc6d4841e85c2d5b53b50d839d3da33-V
Проблема са подизањем и школовањем дјеце имају и Гајићи из Горњег Рибника којих је у кући осморо.

„Живимо од дјечијег додатка и материнског додатка и немамо никакво друго примање. Супруг само повремено нешто одради у селу ,“ Додаје Биљана Гајић , мајка шесторо дјеце из Горњег Рибника.
У петочланој породици Бикаревић из села Стране глава домаћинства, Синиша остао је без посла у ШГ-Клековача Потоци па им је помоћ дошла у прави час.„Тренутно нас је петоро, живимо од пољопривреде .Хвала вам пуно, ово нам доста значи”, каже Гордана Бикаревић ,мајка троје дјеце из села Стране.
Хигијенске пакете са основним животним намјерницама својим суграђанима уручио је Никола Стојаковић, кандидат Социјалистичке партије за начелника општине Рибник у пратњи предсједника Општинског одбора СП Рибник и одборника Мире Јуришића.

IMG-fba7d480ce25673e3439e95a69b25f43-V
Јуришић је рекао да је ово континуирана активност Социјалистичке партије у Рибнику и да ова активност није везана само за ванредне изборе.
“Наша жеља је да откријемо што више људи којима је потребна помоћ. Желимо да друштво што више води бригу о социјално угроженим вишечланим породицама, најмлађима, али најстаријим нашим становницима. То је намјера и то ће бити устаљена пракса за све оне којима помоћ треба,”  рекао је предсједник ОО СП Рибник Миро Јуришић.
Чланови Социјалистичке партије наставиће и даље да помажу све категорије у општини Рибник како би задржали становништво да на свом домаћинству остане , поручено је данас у обиласку села ове крајишке општине.

 

ВИДЕО ПРИЛОГ