НИКОЛА СТОЈАКОВИЋ – ЧОВЈЕК ЗА БОЉИ РИБНИК

Nilkola Stojakovic SP Ribnik

Кандидат Социјалистичке партије за начелника општине Рибник Никола Стојаковић највио је да ће као будући начелник општине основати Привредни савјет који ће имати главни задатак да заједно са њим ради на економском јачању, привредном развоју и довођењу инвеститора у општину Рибник.

„Тренутно на подручју општине немамо ни једну фабрику са финалном производњом. То морамо да промјенимо и да умјесто трупаца са подручја општине одлазе готови дрвопрерађивачки производи и намјештај“, рекао је Стојаковић.

Он је додао да се отварањем нових радних мјеста и пословима  погодном за запошљавање посебно женске радне снаге може зауставити одлазак из Рибника, који треба да прати и сет додатних мјера усмјериних на подршку породици.

„Главни мотив да прихватим кандидатуру за начелника општине био је да покушам да спријечим одлазак младих људи из Рибника, вјерујем да је то могуће јер и сам живим и радим у Рибнику и знам шта треба мојим Рибничанима“, поручио је Стојаковић.

Он је истако да ће се као нови начелник заложити за изградњу обданишта у којом ће уз прихватљиве цијене моћи да бораве дјеца из радничких породица, а најавио је и увођење мјесечне накнаде за незапослене мајке са троје и више дјеце.

„То нису недостижна средства и мој задатак као економисте биће да уравнотежим постојећи буџет општине и евентуално пронађем нове изворе финансирања ових и осталих социјалних давања“, рекао је Стојаковић.

Он је подсјетио да је Рибник неразвијена општина и да јој је потребан  начелник који ће наставити путем који је ову општину прије опозива водио Раденко Бањац.

„Кроз двије године колико је Социјалистичка партија имала начелника општине Рибник реализовани су бројни инфраструктурни  пројекти као што су водовод у насељима Стране и Врачари, те  путеви у насељима Двизци, Сладојевићи и Ђукићи“  представио је Стојаковић и додао да је изграђена  Спомен-соба за погинуле борце у протеклом рату у Горњем Рибнику, тачније на Тргу 9. јануар, те споменик у насељу Црквено.

Стојаковић, који је у то вријеме био начелник Одјељења за финансије у општини Рибник истиче да су за све ове пројекте који су добили подршку Владе Републике Српске посебно заслужни функционери Социјалистичке партије на челу са предсједником Петром Ђокићем који се снажно заложио за њихову реализацију.

„Показали смо да нам је циљ да развијамо општину и да запошљавамо наше Рибничане, а били сте свједоци да и има и оних који су гледали како да наше Рибничане смјењују и отпуштају са радних мјеста“, рекао је Стојаковић.

Он је озвао своје суграђане да му дају повјерење на ванредним изборима 17. фебруара јер их сигурно неће изневјерити.

„Гласајте за човјека који воли Рибник и живи за Рибник, гласајте на овим изборима да Рибник побједи“, закључио је Стојаковић.

 

 

Ribnik SP Protic

ПРОТИЋ: Стојаковић је начелник који треба Рибнику

Предсједник Извршног одбора Главног одбора Социјалистичке партије Слободан Протић је рекао да је Стојаковић начелник који је потребан Рибнику.

Он је додао да је Никола  Стојаковић образован, одговоран, млад и енергичан човјек који жели да развија своју општину и ради за све грађане Рибника.

Протић је сигуран у подршку грађана Николи Стојаковићу и Социјалистичкој партији како би били настављени пројекти који су социјалисти започели.

 

 

ЈУРИШИЋ: Подршку дати младом и образованом начелнику

Предсједник Општинског одбора Социјалистичке партије Рибник Миро Јуришић рекао је да је Стојаковић човјек без мрље у свом животу, који се по завршетку школовања вратио у своју општину да се бори за њу и развија је.

„Вјерујем у побједу кандидата Социјалистичке партије Николе Стојаковића јер ће његовим избором побједити Рибник“, закључио је Јуришић.