ЂОКИЋ: УЖИВАМ ПОВЈЕРЕЊЕ СВИХ ОРГАНА СП-а

Лидер Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић тврди да ужива апослутно повјерење свих органа партије, наводећи да је ова странка партнер владајуће коалиције у Републици Српској, а не група посланика, који су се недавно одвојили од СП-а.
“Ми смо партнер владајуће коалиције и моћи ћемо да функционишемо и даље без пет посланика који су се одвојили од СП-а /Максим Скоко, Горан Селак, Андреа Дорић, Ристо Марић и Саво Вулић, који су формирали Независни посланички клуб СП-а у Народној скупштини Републике Српске/”, истиче Ђокић.

Он за унутарстраначка превирања у којима му је пет од седам посланика у Народној скупштини ускратило подршку каже да је све било припремљено и мимо принципа СП-а.

“Уопште није било повода за такво реаговање, које је штетно за позицију СП. Никада се то не би десило да имамо изборни закон који уређује питање позиције посланика у оквиру скупштина и да партија располаже мандатима, а не појединци”, рекао је Ђокић синоћ за АТВ.

Он је навео да су ови посланици још раније хтјели да спроводе кадровску политику СП-а, што су објелоданили јуче, званично упутивши такав захтјев предсједнику СНСД-а Милораду Додику.

Ђокић је тврди да ужива апсолутно повјерење свих органа партије, укључујући Главни одбор и велику већину општинских одбора СП-а.

petar_djokic.png

Он сматра да је било логично распуштање Градског одбора СП-а у Бањалуци јер је највећи дио тог страначког тијела тражио искључење дотадашњег предсједника тог одбора Горана Селака иако га је раније подржавао.

Говорећи о захтјеву групе посланика који су се одвојили од СП-а за његову смјену са позиције министра енергетике и рударства Српске, Ђокић је навео да, како је рекао, има информације да је премијер Српске Радован Вишковић задовољан његовим радом.

“Нема разлога да буде незадовољан јер сам све радио у интересу политике коју је премијер дефинисао на почетку мандата у свом експозеу. Улажем много напора и времена да доведем инвеститоре и помогнем у стварању позитивног пословног амбијента за развој Српске”, сматра Ђокић.

На пиатње да ли је под истрагама Тужилаштва у вези са донесеним правилницима о концесионим накнадама, Ђокић наводи да у тим правилницима не види ништа спорно, додајући, између осталог, да је инвеститор у вези са вјетроелекраном “Гребак” – Нијемац.

“Ријеч је о озбиљној њемачкој компанији и тај пројекат ће омогућити значајна финансијска средства општини Невесиње”, истиче Ђокић.

У вези са поскупљењем електричне енергије у Српској Ђокић каже да за сада за тако нешто не постоји захтјев “Електропривреде”, иако то предузеће мора да спроведе модел тржишног пословања.

“Сигурно је да наша политика неће бити да идемо у повећање цијене струје, посебно не у овој години”, рекао је Ђокић.