ГРАДСКА ОРГАНИЗАЦИЈА БАЊАЛУКА ПОДРЖАВА ОДЛУКЕ СТРАНАЧКИХ ОРГАНА

Повјереништво Градског одбора Социјалистичке партије организовало је вечерас дружење за чланове Градске организације СП Бањалука на којем се окупило 400 социјалиста који су гаранција доброг изборног резултата у Бањалуци на предстојећим локалним изборима.

На дружењу је чланство СП из Бањалуке дало јединствену подршку предсједнику  Петру Ђокићу.

“Имамо јаку структуру која се брзо мобилише и то ћемо показати на локалним изборима, у цијелој Републици, а поготово у Бањалуци гдје ћемо бити јачи него икада”, поручио је предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић и додао: “Наша партија је отворена за све људе, посебно младе, зато вас молим да великим аплаузом поздравите велики број младих који су вечерас са нама и који су гаранција дугог трајања Социјалистичке партије у будућности”.

00

Ђокић је поручио да Социјалистичка партија није само програм, већ је идеја коју воле и да зато толико траје и трајаће у будућности.

Он је истакао да чланови бањалучке организације СП подржавају одлуке страначких органа који ће наставити да раде, те развијају партијски политички живот и програм упркос покушају пуча који су у тој организацији раније покушали њени бивши чланови.
Ђокић је поновио да се то односи на бившег првог човјека те органзације Горана Селака и мању групу људи која је стала иза њега.

09

“То се односи, прије свега, на једну групу посланика у Народној скупштини који су исхитрено, непотребно и ничим изазвани нанијели штету СП због чега смо морали да дјелујемо и да их у томе спријечимо”, рекао је Ђокић новинарима у Бањалуци на дружењу социјалиста у бањалучком ресторану “Стара ада”, које је организовала Градска организација социјалиста.

Он је истакао да су социјалисти коју су се вечерас окупили изразили жељу да СП и овим скупом јасно манифестује спремност да се изврши брзо консолидовање партије у Бањалуци и настави нормалан рад.

Велибор Станић је испред Повјереништва Градске организације СП подсјетио да су неки њихови чланови раније грубо прекршили страначки статут, након чега је распуштена Градска организација СП у Бањалуци.

“Имаћемо велике активности у наредном периоду да организујемо рад рејонских одбора, Градског одбора и мјесних организација у Бањалуци. Немамо пуно времена и тражићу да тај процес иде брзо да бисмо што спремније дочекали сљедеће локалне изборе”, поручио је Станић.

10