Министар Ђокић са амбасадором Велике Британије Метју Филдом

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић разговарао је данас у Бања Луци са амбасадором Уједињеног Краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске у БиХ Њ.Е. Метјуом Филдом.

Током састанка разговарано је о текућим економским и политичким темама у Републици Српској. Констатовано је да је досадашња сарадња била изузетно успјешна и од великог значаја за Републику Српску.

Министар Ђокић је упознао амбасадора са активностима планираним за ову годину, како у погледу реализације низа конкретних активности, које ће за резултат имати реализацију великих инвестиционих пројеката, тако и у погледу законске регулативе.

Нагласио је да је опредјељење Владе Републике Српске да активно учествује у европској енергетској политици, највише кроз реализацију пројеката у области обновљивих извора енергије.

„Влада Републике Српске снажно подржава политику нових инвестиција и економског развоја. Желимо да јачамо сектор обновљивих извора енергије и капацитет оних извора који до сада нису толико кориштени, а то су соларна енергија и енергија вјетра“, рекао је министар Ђокић.

Амбасадор Филд је рекао да у овом региону види доста прилика за сарадњу са заинтересованим британским компанијама, као и велику развојну шансу у богатим ресурсима којима располаже Република Српска, посебно у области обновљивих извора.

„Ту сам да пошаљем јасну поруку да желимо и даље да сарађујемо. Наставићемо да радимо и помажемо Републици Српској у области енергетике и рударства, а све у циљу економског оснаживања земље“, истакао је амбасадор Филд.