ЂОКИЋ: НАСТАВИТИ РАД НА УНАПРЕЂЕЊУ ПОЛОЖАЈА ЖЕНА У ДРУШТВУ

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић честитао је 8. март и поручио да се мора наставити радити на унапређењу положаја жена и њиховом значајнијем укључивању у јавни, професионални и политички живот Републике Српске и БиХ.
Ђокић је у осмомартовској честитку истакао да је овај дан прилика да се још једном укаже на дугогодишње напоре и мукотрпну борбу жена у свијету за остваривање друштвених, људских и политичких права.

“Та борба никада не смије бити заборављена нити прекинута. Она само може и мора сваким даном бити још одлучнија и преданија, уз подршку читавог друштва, како бисмо унаприједили положај жена у свим областима живота и рада”, навео је Ђокић.

Према томе, додао је Ђокић, сваки дан треба доживљавати као дан у којем траје борба и истиче значај равноправности жена, али и свих грађана Републике Српске и БиХ.

Ђокић је додао да је равноправност полова и свих грађана трајно опредјељење СП и свих социјалиста вијековима уназад, па све до данас, саопштено је из СП.

Он је додао и да је циљ политичког програма СП пуна родна равноправност полова у свим сферама живота, посебно у области рада и запошљавања, здравствене заштите, образовања, личног и породичног живота, заштите од свих облика насиља, учешћа у политичком и јавном животу.

“Ови задаци су заједнички циљ друштва коме припадамо и зато позивам све грађане да наставимо радити на њиховој реализацији”, нагласио је Ђокић.