ЂОКИЋ: ПОМОЋ СРБИЈЕ И СРПСКЕ ДАЛА ЗНАЧАЈНЕ РЕЗУЛТАТЕ У СРЕБРЕНИЦИ

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је данас да се општина Сребреница несебично развија захваљујући подршци влада Српске и Србије.
Ђокић је посебно нагласио изузетно важну помоћ за Сребреницу и Републику Српску коју пружа Влада Србије и предсједник Александар Вучић.

“Видљиво је да та помоћ доприноси развоју и доноси конкретне резултате у отварању нових погона са новим радним мјестима. Огромну помоћ пружа и Влада Републике Српске овој општини и овом крају кроз различите програме. Они се састоје од изузетно великих средстава уложених у инфраструктуру у посљедњих десетак година, али и за друге пројекте”, истакао је Ђокић.

Честитајући Дан општине Сребреница, који је дан ослобођења Сребренице од фашизма у Другом свјетском рату, он је нагласио да Влада Српске подржава и привредни развој различитим видовима подршке привредним субјектима.

02

Према његовим ријечима, посебан импулс животу на овом подручју дало је улагање Владе Републике Српске у програме пољопривреде, што је допринијело оживљавању уништених сеоских подручја у општини Сребреница.

“Република Српска и њена Влада овдје води политику без било каквог подстицања на подјеле него помаже и подстиче суживот, разумијевање и сарадњу кроз активан дијалог свих учесника друштвеног живота ове општине”, поручио је Ђокић.

Он је подсјетио да је ова општина тешко погођена трагичним ратом на овом подручју.

“Ми желимо да помогнемо свим људима који овдје живе да санирају тешке трауме и потисну тугу, да се окренемо будућности у којој ћемо препознати смисао да се овдје може сарађивати, радити, живјети и напредовати”, истакао је Ђокић, изражавајући захвалност начелнику општине Младену Грујичићу и општинској администрацији који марљивим радом дају осјећај видљивог напретка у овој општини.

Ђокић је додао да ће сарадња Владе Републике Српске са Сребреницом бити настављена и да ће то сигурно допринијети постизању нових добрих резултата.

СРЕБРЕНИЦА, 11. МАРТА /СРНА/ - Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић на свечаној сједници Скупштине општине Сребреница.

Начелник општине Сребреница честитао је Дан општине грађанима ове локалне заједнице и захвалио владама Републике Српске и Србије и кантонима Сарајево и Тузла за подршку коју су у претходној години пружале Сребреници и реализацији пројеката које ова општина остварује.

“Данас смо на свечаној сједници Скупштине општине представили наше потенцијале, завршене пројекте и планове за ову годину”, рекао је Грујичић.

Он је истакао да је настављена пракса да се за Дан општине отварају нови производни погони и да је тако и данас.

“Отворен је нови погон Фабрике за поцинчавање, те погон за прераду дрвета `АС дрво` у којима ће у наредном периоду запослење добити 50 нових радника, а представљена је и прва мини хидроелктрана која је прије неколико дана пуштена у пробни рад”, прецизирао је Грујичић.

Према његовим ријечима, ова два погона отворена су захваљујући помоћи Влади Србије од милион евра за куповину хала у којима се отварају нови прерађивачки капацитети.

Грујичић је подсјетио да су у претходне двије године за Дан општине отворена два производна погона која запошљавају више од 50 радника и додао да ће толико бити нових радних мјесто у погонима који су данас отворени.

“Циљ наше политике јесте економски развој и оснаживање Сребренице, политичка стабилност и дијељења оног што је заједничко за ову мултиетничку средину која има ресурсе које треба ставити у функцију и користити за добробит њених грађана”, поручио је сребренички начелник.