СТРИКА: ПОЗВАЋЕМО НА ОДГОВОРНОСТ ЗБОГ ОМОГУЋАВАЊА РЕГИСТРОВАЊА СПС-а

Правни тим Социјалистичке партије /СП/ упутиће упите и позвати на одговорност оне који су омогућили регистровање Социјалистичке партије Српске /СПС/, након што су то одбила четири суда у Српској, рекао је данас портпарол СП-а Давор Стрика.
“Како је могуће да су четири суда у Српској одбили регистровање партије под тим именом, док је то прихватио један суд у Бијељини”, упитао је Стрика, који је и предсједник Актива младих СП-а.

Према његовом мишљењу, СПС чини “интересна групација која доживљава власт као плијен и начин на који може задовољити личне интересе”.

“Најоштрије осуђујемо иступ бивших чланова СП-а који су јучерашњим представљањем СПС-а грубо узурпирали и злоупотријебили име СП-а”, рекао је Стрика на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је додао да је СП једина партија љевице у Српској и БиХ формирана прије 27 година, те истакао да за сада ниједан градски или општински одбор СП-а није приступио СПС-у, нити иједан функционер.

“СП једина има сестринске односе са Социјалистичком партијом Србије”, рекао је Стрика и навео да забрињава што је новооснована партија први дан свог дјеловања, како каже, прекршила одредбе Владе Српске о забрани јавног окупљања.