ЂОКИЋ ЧЕСТИТАО ДАН ВОЈСКЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Предсједник Социјалистичке партије и министар енергетике и рударства у Влади Републике Српске Петар Ђокић честитао је свим припадницима Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Дан Војске Републике Српске – 12. мај, истакавши да је она била гарант стварања и одбране Републике Српске.

Ђокић је истакао да се народ Републике Српске са поносом сјећа дана настанка Војске Републике Српске, која је била народна војска – одраз потребе српског народа за слободом и за одбраном себе и свога.

„На данашњи дан 1992. године, Скупштина српског народа у Босни и Херцеговини донијела је одлуку о формирању Војске Републике Српске која се у годинама Отаџбинско – одбрамбеног рата истакла надљудском храброшћу, жртвама и пожртвовношћу, како би данашње генерaције живјеле у миру, слободу и својој Републици Српској“, рекао је Ђокић.

Он је још додао да је Трећи пjешадијски (Република Српска) пук наставио да његује и баштини вриједности и успомене на Војску Републике Српске и да је на то посебно поносан.

„Из тих разлога, у своје и у име Социјалистичке партије свим припадиницима Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског (Република Српска) пука, овом приликом желим да се захвалим на њиховом немјерљивом доприносу на стварању Републике Српске, као и да им честитам дан који је од значаја за читаву српску историји у српски народ“, поручио је Ђокић.

 

Comments

    No Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Fields marked * are mandatory.