МИТРОВИЋ: ВОЈСКА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ САЧУВАЛА НАРОД ОД ГЕНОЦИДА

Члан Градског одбора Социјалистичке партије у Бањој Луци и бивши помоћник министра одбране, пуковник Микајло Митровић, честитао је свим борцима Војске Републике Српске и члановима Социјалистичке партије који су се борили у посљедњем Одбрамбено – отаџбинском рату 12. мај – Дан Војске Српске, истичући да је то један од најзначајнијих датума у историји наше војске и народа.

„Захваљујући војсци Републике Српске, настала је Република Српске као вјековна жеља Срба за аутономијом – једина и прва држава Срба на овим просторима“, рекао је Митровић.

Он је још додао да је Војска Републике Српске остварила све своје војничке циљеве и да на ту чињеницу требамо бити сви поносни.

„Војска Републике Српске је први пут у историји заштитила и сачувала Србе од геноцида у неком од ратова и сукоба на овим подручјима. Осим тога, по први пут Срби нису ратовали између себе у неком од ратова и оно што је најважније, успјели смо да сачувамо наш народ на просторима Републике Српске и да нанесемо поразе непријатељу. Из тих разлога, у своје и у име Социјалистичке партије желим да честитам свим учесницима и борцима Одбрамбено – отаџбинског рата Дан Војске Републике Српске“, поручио је Митровић.

Comments

    No Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Fields marked * are mandatory.