ЖУПЉАНИН: ВОЈСКА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ СТВОРИЛА И ОДБРАНИЛА СРПСКУ

Потпредсједник Организације старјешина Војске РС, Савјетник предсједнице Републике Српске и истакнути члан Социјалистичке партије Слободан Жупљанин честитао је свим припадницима Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Дан Војске Републике Српске – 12. мај.

„Данас када у Републици Српској обиљежавамо 28 година од формирања Војске Републике Српске, можемо са највећом могућом сигурношћу потврдити да је Војска Републике Српске била и остала најзначајнији гарант у стварању и одбрани Републике Српске и српског народа на овим просторима“, истакао је Жупљанин.

Он је још додао да је пртотекли Отаџбинско-одбрамбени рат био борба за биолошки опстанак српског народа на својим вјековним огњиштима, а да је у тој борби немјерљив допринос дала Војска Републике Српске, која је данас један од најпрепознатљивијих симбола идентитета српског народа.

„Дан формирања Војске Републике Српске треба бити уписан златним словима у историји српског народа, јер је то дан када је донесена историјска одлука која је створила претпоставке за одбрану и останак српског народа на овим просторима. Слобода је вјековна тежња српског народа, а ње не би било без Војске Републике Српске, која је извојевала бројне бриљантне побједе над значајно надмоћнијим противником“, рекао је Жупљанин.

Он је нагласио да је ово дан када се требамо присјетити свих оних који су у темеље Републике Српске уградили своје животе, своју крв и дијелове свога тијела, истакавши да је то улог који никада не смијемо заборавити и о којем требамо учити нове генерације, код којих морамо развијати патриотизам и љубав према свом народу, како се црне странице историје никада више не би поновиле.

„Волимо Републику Српску, развијајмо је и јачајмо је на општеприхваћеним и универзалним принципима демократског развоја и не дозволимо да о нашој судбини одлучују они којима је основни циљ нестанак Републике Српске. Наш завјет мора бити стабилна, демократска, сигурна и слободна Република Српска. И зато, свим припадницима Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ, честитам 12. мај – Дан Војске Републике Српске“, поручио је Жупљанин.

Comments

    No Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Fields marked * are mandatory.