ЈОВИЋ: ЖЕЛИМ ПОКАЗАТИ ДА МОГУ ОДГОВОРИТИ НА СВЕ ПОСТАВЉЕНЕ ЗАДАТКЕ

Новоизабрани замјеник министра безбједности у Савјету министара БиХ Недељко Јовић изјавио је да је у овом тренутку за безбједност БиХ највећи приоритет рјешавање проблема са мигрантском кризом, јер се према најавама у наредном периоду очекује велики мигрантски талас.

“Морамо спремно да одговоримо на тај изазов због чињенице да се међу мигрантима налази пуно лица која нису прошла никакву безбједосну провјеру од одредишта са кога су кренули до БиХ”, рекао је Јовић.

Јовић је навео да му је јасно да постоји пуно проблема са финансијама и да недостаје око 500 полицајаца како би границе БиХ биле потпуно сигурне.

“Желим да покажем у Савјету министара да могу да одговорим на све постављене задатке, јер сам дошао као кадар који је радио у МУП-у Републике Српске и добро познајем полицијске послове”, рекао је Јовић.

Он је истакао да сарадња међу полицијским агенцијама у БиХ мора бити унапријеђена по многим питањима.

“Поред јачања границе сигурно ћу се залагати да све полицијске агенције у БиХ још боље сарађују по питању дерадикализације и ресоцијализације повратника са сиријског ратишта, како би на минимум смањили шансе за неке терористичке акције у БиХ. Морамо учинити све како би сарадња између свих полицијских агенција на основу закона била подигнута на већи ниво за добробит свих грађана БиХ, а то мора се признати до сада није било на задовољавајућем нивоу”, рекао је Јовић.

Јовић је захвалио Социјалистичкој партији за указано повјерење и додао да га неће изневјерити.

На мјесто замјеника министра безбједности БиХ Јовић је именован као кадар СП и без иједне замјерке је прошао провјеру ЦИК-а БиХ и све безбједосне провјере Ајенције за истраге и заштиту (СИПА).

Јовић је данас потврђен у парламенту за замјеника министра безбједности у Савјету министара.

Comments

    No Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Fields marked * are mandatory.