Поводом 1.октобра, Међународног дана старијих особа, делегација Актива жена ГрО СП Бањалука посјетила је кориснике Дома за старe и немоћне особе “Видово врело”, који се налази око 30 километара од Бањалуке.

Чланице Актива су том приликом разговарале и дружиле се са корисницима дома, а и уручиле су поклон пакет књига за њихову библиотеку.

Посебну пажњу је привукла Анђелка Вучић, стрина Александра Вучића, која је била посебно расположена за разговор и дружење са нашим чланицама.

Предсједница Актива Славица Миликић је истакла да сваки дан морамо водити бригу о нашим старијим суграђанима и њиховим потребама, јер на тај начин подижемо свијест о немјерљивом доприносу који они дају нашем друштву, а који се никада не смије занемарити.

– Сви својим дјеловањем морамо обезбједити бољи квалитет живота за наше родитеље, наше баке и деке и наш Актив ће усмјерити своје дјеловање ка томе – нагласила је Миликић.

Директор дома Далибор Поповић се захвалио на посјети и указаној пажњи.

– Свака помоћ у данашње вријеме је и више него добродошла. И не само помоћ, већ и најмањи знак пажње који ће нашим корисницима измамити осмијех на лице – рекао је Поповић.

Социјална радница Ирена Богдановић је истакла да овакве посјете требају постати скоро свакодневна пракса и да институционална и ванинституционална подршка старијим особама мора да заузме једно од најважнијих мјеста у социјалној политици Републике Српске.