Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић посјетио је редакцију “Гласа Српске”, гдје је са руководством, уредницима и новинарима најстаријег дневног листа у Српској и БиХ разговарао о активностима и плановима министарства на чијем је челу.

Министар Ђокић рекао је да се по ко зна који пут увјерио у висок ниво професионализма и посвећености нимало једноставном послу, посебно изазовном у вријеме када се штампани медији потпуно другачије третирају.

– “Глас” је упркос свим проблемима и недаћама остао “Глас”, што је јако важно. То је медиј на који смо сви јако поносни. Као политичко лице желим да увијек будем у функцији подршке “Гласу” и свему ономе што овај лист ради – казао је Ђокић.

Додао је да је “Глас” медиј који стално афирмише живот и Републику Српску, док њену институционалну активност континуирано прати.

– Овај најстарији дневни лист у Српској је хроничар друштвеног живота, али и истовремено неко ко својим јавним дјеловањем помаже у развоју свијести – рекао је Ђокић.

Додао је да се добра сарадња Министарства енергетике и рударства РС и “Гласа Српске” наставља.

– Министарство је веома захвално овој медијској кући, јер на прави начин представља оно што ми радимо и самим тим доприноси економском развоју Српске – истакао је Ђокић.

Генерални директор “Гласа Српске” Борис Дмитрашиновић је истакао да ово није прва посјета министра Ђокића, који је драг гост наше медијске куће.

– У разговору са министром дотакли смо се много тема из друштвеног и политичког живота Републике Српске. Министар нас је упознао са неким привредним пројектима који су јако битни за Српску, а о којима ће “Глас” редовно обавјештавати грађане – казао је Дмитрашиновић.

Додао је да је министар упознат са свим изазовима са којима се медији, посебно штампани, данас сусрећу.

Глас Српске