Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић поручио је да ће он и изабрани представници из његове странке ударнички радити за народ Републике Српске, што је и слоган овогодишње кампање за Локалне изборе који ће се одржати 15. новембра.

Кампању је наша партија започела са Трга Крајине у Бањалуци, симболичним лијепљењем првог плаката.

– Треба да се окренемо нормалном схватању живота, раду и стваралаштву које ће омогућити да сваки човјек наше Републике буде у стању и у прилици да ради. Изабрани представници треба да дају примјер другима и раде највише. Сваки дан сваког изабраног човјека у Републици Српској, на било коју дужности, треба да буде такав да прво размишља о томе шта је и колико је у томе дану урадио и створио за друштво и заједницу у којој живи. Ако тако схватимо и свој начин живота, ако се томе довољно озбиљно посветимо, онда ћемо сигурно имати и резултате – поручио је Ђокић.

Он је додао да Социјалистичка партија на овогодишње изборе излази са јасном поруком.

– Имамо врло јасну пројекцију будућности Републике Српске и будућности живота овдје. Суштина је у томе да свака локална заједница треба да се равномјерно развија уз подршку коју треба да обезбиједи и власт Републике Српске и све њене институције. Равномјеран развој Републике Српске је сигурност за живот у будућности. Желимо да млади људи виде Републику Српску као мјесто у којем могу очекивати бољи живот. Да би се то десило морамо много више да радимо. Морамо се окренути оним хуманистичким вриједностима које ће омогућити да будемо бољи људи свакога дана, да ширимо добре поруке, да будемо људи у функцији живота и да превазиђемо све подјеле које нас у друштву удаљавају једне од других, међусобно свађају, око којих непотребно трошимо енергију – рекао је предсједник Социјалистичке партије.

Ђокић је поручио и да представници Социјалистичке партије желе радити за народ те стварати што више за Републику Српску и сваку њену општину.

– Увјерен сам да таква политика треба да добије подршку. Политика умјереног дијалога, политика поштовања човјека, политика сарадње. Посебно сарадње у региону која ће омогућити да се отворимо. Желимо много више инвестиција, више радних мјеста, веће пензије и на томе ћемо радити. Зато је наш слоган „Ударнички за народ!“ – закључио је Ђокић.