Носилац одборничке листе Социјалистичке партије у Угљевику Вујо Марковић рекао је да очекује три одборничка мандата, наглашавајући да је листа спој младости и искуства.

– Kренули смо озбиљно у кампању како у Републици Српској тако и у Угљевику. Озбиљна смо политичка партија која има програм којим је планирано отварање туристичких коплекса у општини Угљевик у Горњој Трнови и то повезивање са атрактивном локацијом Новакова пећина и манастриом Тавна, који је драгуљ овог краја, као и даље према језеру Мезграја – рекао је Марковић.

Он је истакао да је здравље грађана најважније и зато се ова странка залаже за отварање секторских амбуланти у Доњој Трнови, Угљевик Селу и Kоренити.

– Амбуланта у Доњој Трнови служила би и грађанима Горње и Средње Трнове и Kрћине, амбуланта у Угљевик Селу покривала би и грађане Старог Угљевика и Мезграје, док би амбуланта у Kоренити била за подручје грађана Тутњевца и уз то би отварали и апотеке – рекао је Марковић.

Потпредсједник Социјалистичке партије Далибор Стевић очекује да ће СП и након ових избора у Угљевику бити квалитетнији дио локалне власти који ће помоћи да се реализују нови пројекти, што и јесте циљ те странке – унапређење и развој Угљевика.

Стевић је током посјете угљевичком одбору СП-а похвалио рад тог одбора, чији чланови показују веома одговоран рад и у општини.

– Kампања за локалне изборе у Угљевику наше странке на задовољство свих нас добро тече, без обзира на вирус корона који је смањио број окупљања. Сигурно је да су идеје и оно што промовише СП снажно препознати у овој подмајевичкој општини – рекао је Стевић Срни.

Социјалистичка партија се залаже и за довођење инвеститора на ове просторе што, према Марковићевим ријечима, предсједник СП Петар Ђокић и чини као и отварање нових радних мјеста на подручју општине Угљевик.

Одборничка листа СП у Угљевика има 28 кандидата.