Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић поручио је данас у Градишци да ће ова странка имати побједнички резултат на територији цјелокупне Републике Српске упркос овогодишњим покушајима да се социјалисти зауставе и оспоре.

“Код људи постоји велика подршка Социјалистичкој партији и нашим кандидатима и ми смо веома радосни због тога. СП је спремна да у наредном, не само четворогодишњем него дужем временском периоду, настави своју врло конструктивну политику какву смо водили и до сада, са циљем стварања предуслова за даљи напредак и развој општине Градишка као и сваке друге локалне заједнице у Републици Српској што ћемо остварити убрзаним радом на економском расту и развоју“, поручио је први социјалиста Српске.

Он је додао да ће дио Министарства управе и локалне самоуправе бити посебно организован те посвећен стварању подршке за локални развој у цјелини.

„Ту политику до сада нисмо имали. Морамо бити спремни на нови модел организације како би обезбиједили бржи раст и развој Републике Српске и сваке њене локалне заједнице. Позивамо народ да сви чинимо напоре и радимо још више, да на тај начин остваримо веће резултате. Наша изборна порука ’ударнички’ значи посвећености раду и афирмацији рада“, нагласио је Ђокић.

Он је похвалио листу СП у Градишци те нагласио да она чини спој младости и искуства.

„Са једне стране, имамо зреле и одговорне људе који су у ранијем периоду обављали одређене дужности а са друге, младе и амбициозне људе који желе стицати нова знања и искуства те имају ентузијазма да у Градишци буду носиоци прогресивних идеја које ће допринијети развоју града“, закључио је Ђокић.

Потпредсједник Социјалистичке партије Србије Александар Антић још једном је пружио недвосмислену подршку социјалистима Српске те нагласио да они чине једну организацију.

“Потпуно је природно да сам данас овдје са нашим социјалистима у Српској, да им дамо подршку и да се боримо заједно са њима. Увјерени смо да ће њихов добар резултат и присуство социјалиста широм Републике Српске у локалним самоуправама бити јачи глас ове политичке идеје која је у најбољем интересу свих грађана Републике Српске”, рекао је Антић.

Носилац листе социјалиста у Градишци Ивица Лучка поручио је да ће социјалисти из Градишке радити на промовисању идеја које промовишу активности које ће довести до поновног враћања демократије и власти у руке народа.

“СП као бренд који траје више од једног вијека има своју изборну базу која је врло одана због чега очекујем да ће и у овом изборном циклусу та подршка бити иста или већа”, рекао је Лучка.