Никола Вукчевић (32), млади политичар Социјалистичке партије из Бањалуке, након 40 дана тешке борбе за живот побиједио је корону, опоравља се и ускоро ће бити отпуштен на кућно лијечење.

Потврдио је то за Српскаинфо његов пријатељ Давор Стрика, који је у тешким данима био уз њега и његову породицу младу супругу и осмомјесечну бебу.

– Опоравак иде у жељеном правцу. Никола је ван животне опасности и надамо да ће се ускоро вратити својој кући и породици. Захваљујемо свима који су га у овим тешким данима подржавали, посебно људима из цијеле Српске који су даровали крв неопходну за Николино лијечење. Желимо брз опоравак свим зараженим од ковида – поручио је Стрика.

Никола Вукчевић је на минулим изборима био кандидат за одборника у Бањалуци, на листи Социјалистичке партије. Мандат у Скупштини града му је измакао – остао је први испод линије на листи своје странке, вјероватно и зато што се разболио у јеку кампање.

Прве симптоме ковида осјетио је 11. октобра, а већ за неколико дана енергични млади Бањалучанин је био на лијечењу у Универзитетском клиничком центру РС у Kлиници за интензивну медицину.

Прикључен је на респиратор, интубиран и уведен у индуковану кому. Биле су му неопходне и редовне трансфузије крви, па је упућен апел свима који имају крвну групу А негативну да помогну Николи. На апел су се одазвале хиљаде добровољних давалаца.

Лијепе вијести из УKЦ РС обрадовале су многе, прије свега његову породицу и пријатеље, партијске колеге и суграђане који су са нестрпљењем ишчекивали вијести о здрављу нашег Николе.