На данашњем састакну Актива младих Социјалистичке партије на којем је било говора о актуелној политичкој ситуацији, резултатима СП и младих социјалиста на претходно одржаним Локалним изборима у БиХ, као и активностима у предстојећем периоду.

Усвојен је годишњи извјештај, као и план дјеловања у сљедећој години, али и одаслана порука да су млади задовољни резултатима које су остварили на изборима широм Српске. Омладина је дала значајан допринос резултату наше партије, како својим радом и кандидатима на листама, тако и цјелокупним ангажманом.

Предсједник Актива младих СП Давор Стрика истакао је да је листа СП на протеклим изборима у значајној мјери била подмлађена, те да су млади имали прилику да раде, да се докажу и да допринесу резултату партије.

– На листама СП за одборнике у Српској нашло се око 20 одсто младих кандидата, од чега је одређен број њих и освојио мандате у локалним скупштинама. Са посебним поносом истичемо велики број жена – чланица Актива младих које су освојиле мандате и оствариле запажене резултате. Драго ми је да стасава једна нова млада генерација политичара и кадрова унутар наших редова, који представљају будућност партије. Млади су показали да су способни и спремни да својим залагањем, ангажманом и преданошћу дају активан допринос изборном процесу као кандидати. Захвалан сам свим младим социјалистима за њихов рад, труд и допринос у овој специфичној кампањи и години, али и нашој партији на подршци и повјерењу. Будућност Српске и СП је сигурна са оваквом омладином – поручио је Стрика.

Он је још додао да ће млади социјалисти и у будућем периоду наставити развијати партију на најбољи могућу начин, те се залагати и спроводити политике од интереса за све младе Републике Српске.

– Остајемо трајно вјерни и опредијељени нашим политикама и циљевима. Усвојили смо план дјеловања за сљедећу годину и желимо да наставимо да радимо на развоју Српске, БиХ, наших локалних заједница и СП. У фокусу нашег залагања и даље остоју политике запошљавања младих – стварања нових послова и радних мјеста, покретање иницијатива у локалним скупштинама за изградњу станова за младе брачне парове, стварање што квалитетнијег образовног и здравственог система, квалитетно кориштење слободног времена, борба за равноправност полова, борба против насиља и криминалитета, али и друге политике и иницијативе којима је за циљ стварање бољег окружења и прилика за младе. Сигурни смо да ћемо у томе имати подршку друштва и партије, јер ови млади људи то заслужују – поручио је Стрика.

Такође, Актив младих СП полoжио је данас и вијенац на Споменик палим борцима Народноослободилачке борбе у Другом свјетском рату у Бањој Луци.

Млади социјалисти су на тај начин поручили да његују идеје, вриједности и тековине антифашистичке борбе као цивилизацијске тековине, те да ће вођени њиховим примјером наставити радити на стварању праведнијег и уређенијег свијета са мање класних и социјалних разлика.