Лидер Социјалистичке партије Петар Ђокић сматра да српски чланови Централне изборне комисије БиХ нису смјели да подрже одлуку да не објаве резултате локалних избора у Сребреници и Добоју.

– ЦИК је сада постао фактор деструкције живота у Сребреници, што није смио себи да дозволи. Дугорочно ово није добар поступак ЦИК-а за живот људи у Сребреници, јер ће само продубити подјеле. То се није смјело десити – рекао је Ђокић Срни.

Он сматра да Сребреница и Добој нису за поређење када је ријеч о интересу који постоји за те двије локалне заједнице.

Бошњачка јавност, појаснио је Ђокић, посебно је заинтересована за Сребреницу и они никако да прихвате да ни овај пут нису успјели да на мјесто начелника врате Бошњака.

– Мислим да је то кључни разлог збога чега су, вјероватно, излобирали већински чланове ЦИК-а да оспоре изборе у Сребреници. У Добоју је било примједби и приговора на ток гласања и могуће да је су сада унутар Комисије постигли договор и да се на тај начин опредијеле да би добили Сребреницу да подрже и Добој и да се резултати у Добоју оспоре – рекао је Ђокић.

Према његовим ријечима, чланови ЦИК-а из реда српског народа нису смјели да да буду на страни таквог става, већ би требало да имају виши ниво обавезе према Републици Српској и њеним интересима.

– Треба детаљно истражити шта се заправо десило у ЦИК-у, зашто су поступали на такав начин при доношењу таквих одлука. Мислим да није требало да донесу такву одлуку – рекао је Ђокић, те додао да је могуће да у позадини стоји неки налог за то.

Он је оцијенио да су локални избори у Сребреници легално проведени, да није било неправилност и да су Младен Грујичић и одборничке листе апсолутно легалне.