Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић посјетио је данас Универзитетско клинички центар Републике Српске у Бањој Луци и разговарао са директором ове установе доктором Владом Ђајићем и начелником Kлинике интензивне медицине доктором Предрагом Kовачевићем.

Ђокић је истакао да је ситуација изазвана пандемијом новим корона вирусом и даље веома опасна, да ниво заразе не јењава, те да је потребно да сви додатно удружимо снаге како бисмо се успјешно изборили са овом пандемијом.

– Данас сам овдје јер желим да донирам лаптопе и рачунарску опрему, потребну за рад Kлинике интензивне медицине. Ови људи су наши истински хероји, већ мјесецима улажу надљудске напоре како би се заражени грађани изборили са корона вирусом – рекао је Ђокић.

Он је позвао све политичаре и привреднике, али и друге грађане који су у могућности да помогну рад УKЦ-а, свим запосленима и зараженима у виду различитих донација.

– Ово су тренуци када морамо показати своју солидарност, али и истрајати на њој. Пандемија ће трајати још неко вријеме и не смије бити никаквог опуштања ни код грађана, нити код нас који смо у прилици да помогнемо. У своје лично име могу да кажем да сам помагао и наставићу да помажем и грађане и здравствене раднике до коначне побједе над овим вирусом – поручио је Ђокић.

Он је искористио прилику и да се захвали медицинском особљу и запосленима на УKЦ за сав њихов труд и рад од почетка пандемије, те позвао грађане Српске и БиХ да наставе бити одговорни и водити бригу о своме и здрављу ближњих.