Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић честитао свим грађанима Међународни празник рада и пожелио да се у годинама које долазе сви заједно изборимо за боље услове рада и веће плате.

Ђокић је у своје и име Социјалистичке партије подсјетио на важност обиљежавања Првог маја чије су тековине уклесане суштину постојања партије коју води. Он је истакао да је радостан јер се ове године празник слави у свјетлу попуштања пандемијских мјера и најаве о повећању плата радницима.

– Јасно нам је да смо преживјели и много горе ситуације и сигуран сам да ћемо и из ове пандемије изаћи као побједници. Наша је обавеза да се на овај дан посјећамо шта нам Први мај значи. То није само дан одмора и роштиљања са породицом и пријатељима, како га многи данас доживљавају. Први мај је борбени дан за права свих радника, симбол свих запослених и оних који посао траже, дан за све који крче свој пут, а посебно за вриједне руке које стварају ово што видимо око себе, за родитеље који због посла не проводе довољно времена са својом дјецом, за љекаре који су годину и више данима и ноћима уз своје пацијенте. Ово је дан свих оних који су дио својих живота уградили у тековине модерног друштва чије добробити ми данас уживамо – рекао је Ђокић.

Ђокић је поручио да је Социјалистичка партија од свог оснивања окренута ка унапређивању привреде, да се снажно залаже за отврарање нових радних мјеста и поправљање положаја нашег радника.

– Зато морамо свим силама да радимо на поправљању положаја радника у свим секторима друштва, као и на унапређењу пословног и привредног амбијента у Републици Српској. Сигуран сам да је уз напоре које улажемо, пред нама свјетлија будућност и да ћемо се ускоро вратити нормалном начину жвиота и рада – рекао је Ђокић.