Јелена Куртиновић, директорица ЈУ Центра за предшколско васпитање Бањалука изразила је данас задовољство због завршетка реконструкције дјечијег вртића “Први кораци” у Старчевици, на којем је промијењена столарија, санитарије, а комплетно је реновирана и кухиња.

Средства за реконструкцију и уређење објекта дјечијег вртића обезбиједила је амбасада САД у БиХ, којој се Куртиновићева захвалила због тога што имају разумијевања за најмлађу популацију.

“Ми смо још 2019. утрошили средства која смо добили од америчке амбасаде у износу од 15.000 долара, али с обзиром да је инжењерија Оружаних снага БИХ бесплатно изводила радове, та донација је знатно већа”, казала је Куртиновићева те истакла да се заиста радује што су успјели да реализују донацију, и утопле овај објекат.

Додаје да је промијењена столарија, санитарије, те комплетно реновирана кухиња.

Ерик Нелсон, амбасадор САД у БиХ каже да је све урађено од средстава хуманитарне помоћи европске команде америчких војних снага.

“Оно ограничених средстава колико смо имали на располагању су заиста успјели да покрију велики и заначајан пројекат, с обзиром да смо имали велику помоћ и инзењеријског батаљона Оружаних снага БиХ”, казао је Нелсон.

Овај вртић дјелује у оквиру ЈУ Центар за предшколско васпитање и образовање Бањалука.