Поводом Међународног дана дјеце, који се у свијету обиљежава 1. јуна сваке године, чланице Актива жена градских одбора Социјалистичке партије Бањалука и Добој са дјечицом су данас посјетиле Музеј Републике Српске у Бањалуци и том приликом обишле поставку препарираних животиња за мању дјецу.

„Ово је дан посвећен дјеци и родитељима. Ту смо да се на пригодан, дјеци близак начин, дружимо и, у исто вријеме, кроз дружење, учимо нашу дјецу како да постану и остану добри људи који ће се у животу водити истинским вриједностима“, истакла је предсједница Актива жена Градског одбора СП Бањалука Славица Миликић.

Према њеним ријечима, битно је да дјеца знају не само своја права, већ и своје дужности, како би једног дана били одговорни чланови овог друштва који у односу са другима поштују основне вриједности толеранције и алтруизма. На тај начин градимо друштво једнакости, што је један од основних постулата Социјалистичке партије“, истакла је Миликићева.

Потпредсједница Актива жена Градског одбора СП Добој Лугоњић Дајана је истакла да је јако битно да држава стално пружа адекватну подршку породицама и ствара услове за складан развој сваког појединца.

„Без те подршке је немогуће причати о правима и дужностима ни дјеце нити одраслих. Адекватан систем заштите је основа за остваривање било ког права и ми се, као партија, за такав систем и залажемо. У овим тешким временима то је прави изазов“, истакла је Лугоњић.

Директор Музеја Републике Српске Миладин Савић је истакао да управо овакве активности посвећене дјеци, које имају и забавни и едукативни карактер, играју веома важну улогу у правилном и здравом одрастању дјеце и позвао све родитеље да са дјецом чешће посјећују Музеј Републике Српске, који у сталној поставци има веома интересантне садржаје, посебно за оне најмлађе.

Са дјечицом се данас дружио и потпредсједник Социјалистичке партије Срђан Тодоровић. Он је изразио велико задовољство активностима актива жена Социјалистичке партије, изразивши увјерење да ће оне у будућности бити још интензивније и садржајније.