Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић честитао је досадашњем епископу будимљанско-никшићком Јоаникију Мићовићу на избору за митрополита црногорско-приморског, као и народу Црне Горе који је у њему добио великог, искреног и достојног духовника.

– У своје и у име Социјалистичке партије Републике Српске желим Вам да дуговјечно и надахнуто водите Митрополију црногорко-приморску, на радост и срећу српског народа у Црној Гори и шире. Сигуран сам да ће Ваша мудрост и посвећеност бити довољно снажни да наставите обнављати српски дух и у овим временима пуним изазова, са непоколебљивом намјером да сачувате свету Српску православну цркву, вјеру и достојанство – поручио је Ђокић.

Лидер социјалиста је истакао и да су испред митрополита Јоаникија данас тешки задаци, али да је сигуран да ће његова посвећеност вјери и народу, мудрост и храброст да га водите, бити довољни да се Србима у Црној Гори донесе достојанствен мир, спокој, опроштај и снажна вјера.

– У моје лично и име чланова пратије на чијем сам челу, желим да вас на Вашем путу духовног вође прате добро здравље и срећа – рекао је Ђокић.