Социјалистичка партија традиционално обиљежава 9. мај, Дан велике побједе над фашизмом у Другом свјетском рату. Градски одбор Социјалистичке партије у Бањалуци, овом приликом, организовао је велико дружење на којем је обиљежена 77. годишњица побједе савезничких снага 1945. године.

“Дужни смо да не заборавимо жртву наших предака и да не дозволимо да се заборави њихова непоколобљивост у борби за боље сутра Бањалуке, Крајине, али и цијелог региона и свијета. Те 1945. године одбрањена је слобода и савладано највеће зло двадесетог вијека”, истакао је предсједник Градског одбора СП Бањалука Велибор Станић.

На скупу којем је присуствовало више од 500 људи, лидер Социјалистичке партије Петар Ђокић истакао је колико, као народ, морамо да будемо поносни што смо увијек били на правој страни историје, у борби против идеологије зла и за очување мира.

“Социјалистичка партија и Република Српска с поносом његују свијетле тековине антифашистичке борбе, имамо посебан однос према антифашизму, а то и потврђујемо тиме што 9. мај, Дан побједе над фашизмом обиљежавамо као празник”, рекао је предсједник Ђокић.

За све окупљене социјалисте и истинске поштоваоце антифашистичке борбе у Бањалуци је, поводом празника, припремљен пригодан културно – умјетнички програм.