Представници младих владајуће коалиције данас су у Бањалуци подржали иницијативу Предсједништва СНСД-а и предсједника те странке Милорада Додика да у августу буде исплаћено по 100 КМ свакој особи од 18 до 30 година.

Предсједник Актива младих Социјалистичке партије Давор Стрика рекао је да млади социјалисти подржавају иницијативу за једнократну новчану помоћ младим Српске.

“Ми смо задовољни и поздрављамо сва настојања досадашња Владе Републике Српске да се положај младих побољша. У овој години смо у фази израде нове Омладинске политике, сматрам да сви они циљеви који су тамо дефинисани од интереса за младе Републике Српске. Желимо да радимо на рјешавању незапослености, стамбеног питања и свих других питања који муче младе Републике Српске”, истакао је Стрика.

Предсједник Младих социјалдемократа Денис Шулић је појаснио да је једини услов да млада особа има од 18 до 30 година, статус није битан – да ли је запослен, незапослен, средњошколац или студент.

Иницијативу за додјељивање једнократне помоћи за младе људе поздравили су и млади Уједињене Српске, чији је предсједник Миле Аљетић најавио да ће ова странка бити домаћин сљедећег састанка представника младих владајуће коалиције.

Предсједник омладинске организације ДЕМОС-а Драган Благојевић рекао је да и ова странка подржава иницијативу којом ће млади, борци и пензионери добити по 100 КМ једнократне помоћи.