СП Новости
ЂОКИЋ: РЕФЕРЕНДУМОМ ПРОТИВ ПРАВНОГ НАСИЉА НАД СРПСКОМ
уторак, 30 август 2016 21:05

Република Српска референдумом жели да се одупре правном насиљу и прекине праксу Уставног суда БиХ да доноси одлуке прегласавањем, изјавио је данас у Сребреници предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић.

 

Он је позвао становнике Сребренице да 25. септембра изађу на референдум, који представља демократско право народа да се изјасни о одређеним питањима.

Опширније...
 
Протић са социјалистима сарајевско-романиске регије
уторак, 30 август 2016 20:36

Предсједник ГИШ СП и народни посланик у НС РС, Слободан Протић, одржао је синоћ у Источном Сарајеву радни састанак са кандидатима са одбрничких листа из Изборне јединице 8.

 

Подсјећајући да је СП једина љевичарска партија која носи то име у БиХ, Протић је истакао да ће као таква на предстојећим локалним изорима имати своје кандидате у 58 локалних заједница у РС-у и 5 у ФБиХ.

Опширније...
 
Ђокић: Влада подржава успјешна привредна друштва
уторак, 30 август 2016 19:15

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић током данашње посјете Руднику олова и цинка "Сасе" код Сребренице поручио је да су Влада и ресорно министарство изузетно заинтересовани да пруже сваки облик подршке овом успјешном предузећу.

 

Министар Ђокић је рекао да је на данашњем састанку са руководством Рудника разговарано о додатним активностима које би омогућиле још успјешнији рад ове компаније.

Опширније...
 
ЂОКИЋ: НОВА ПРОИЗВОДЊА - ПОТВРДА РАЗВОЈА
уторак, 30 август 2016 14:30

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је данас у Зворнику да је веома битно то што је компанија "Алумина" успјела да са металуршке пређе на производњу неметалуршке глинице, што ће омогућити даљи развој.

 

Ђокић је, након разговора са руководством "Алумине", навео да је било ријечи и о новој, веома значајној инвестицији, која ће услиједити већ средином септембра, а омогућиће отварање стотињак нових радних мјеста.

Опширније...
 
НЕОПХОДНА НОВА РАДНА МЈЕСТА И ЈАЧАЊЕ ПОЉОПРИВРЕДЕ
уторак, 30 август 2016 11:16

Члан Општинског одбора Социјалистичке партије /СП/ Саво Јованић сматра да је за останак Срба у Босанском Петровцу, те развој читавог овог краја, неопходно отварити нова радна мјеста, и то у пољопривредној производњи и производњи финалних производа од дрвета.

 

Јованић, који је и једини српски кандидат за начелника ове општине, а чију су кандидатуру подржали СП, СНСД и ДНС, истакао је да је овај крај познат по производњи основне сировине од дрвета и као крај погодан за развој пољопривредне прозводње чији је основни проблем одлив становништва, што због рата, што због лоше економске ситуације.

Опширније...
 
Остале новости

СП Видео

СП Видео-