НЕОПХОДНА НОВА РАДНА МЈЕСТА И ЈАЧАЊЕ ПОЉОПРИВРЕДЕ
уторак, 30 август 2016 11:16

Члан Општинског одбора Социјалистичке партије /СП/ Саво Јованић сматра да је за останак Срба у Босанском Петровцу, те развој читавог овог краја, неопходно отварити нова радна мјеста, и то у пољопривредној производњи и производњи финалних производа од дрвета.

 

Јованић, који је и једини српски кандидат за начелника ове општине, а чију су кандидатуру подржали СП, СНСД и ДНС, истакао је да је овај крај познат по производњи основне сировине од дрвета и као крај погодан за развој пољопривредне прозводње чији је основни проблем одлив становништва, што због рата, што због лоше економске ситуације.

 

"Људима је потребно обезбиједити бољи и квалитетнији живот како би се задржали и како би се повећао број становника. Кроз отварање нових радних мјеста и повећање пољопривредне производње то би се постигло, али би били створени и услови за досељавање становништва које води поријекло из овог краја", рекао је Јованић Срни.

 

Он је нагласио да тренутно ни БиХ, ни кантон, ни општина Босански Петровац, не дају довољну подршку развоју пољопривреде јер недостају гарантне цијене откупа, а нема ни организоване производње.

 

Према његовим ријечима, тренутно ни трећина општинског буџета није усмјерена на развој и инвестиције у општини у којој живи нешто више од половине становништва српске националности.

 

"Највећу наду нам даје недавна посјета предсједника СП-а Петра Ђокића, када је најавио да ће Република Српска и њена законодавна тијела настојати да донесу законски оквир у којем ће се више пажње посветити помоћи западнокрајишким општинама Босански Петровац, Грахово, Дрвар и Гламоч", рекао је Јованић.

 

 

СП Видео

СП Видео-