ЂОКИЋ: НОВА ПРОИЗВОДЊА - ПОТВРДА РАЗВОЈА
уторак, 30 август 2016 14:30

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је данас у Зворнику да је веома битно то што је компанија "Алумина" успјела да са металуршке пређе на производњу неметалуршке глинице, што ће омогућити даљи развој.

 

Ђокић је, након разговора са руководством "Алумине", навео да је било ријечи и о новој, веома значајној инвестицији, која ће услиједити већ средином септембра, а омогућиће отварање стотињак нових радних мјеста.

 

Он је истакао да ће та инвестиција бити реализована у сарадњи са два инострана партнера из двије европске земље и "Алумином", а ријеч је о новом развојном кораку.

 

"Очекујемо да се у оквиру постојећих капацитета и одређених организационих активности побољшају услови рада и унаприједи пословање, а производња подигне на виши ниво. Циљ ове инвестиције јесте развој производних капацитета, односно да се одређена врста производне дјалатности развија овдје уз глиницу или непосредно уз `Алумину`", истакао је Ђокић, који је изразио наду да ће ова активност бити завршена до краја године.

 

Он је рекао да има и отворених питања о којима ће бити ријечи, а то су осигурање квалитета снабдијевања свим енергентима који се користе у производњи, као и регулисање обавеза које "Алумина" има према добављачима.

 

Ђокић је изразио задовољство што је Милорад Мотика успио да након доласка на чело Управе предузећа уради много тога, што је био добар потез Владе Републике Српске јер "Алумина" сада у овој фази даје резултате.

 

 

СП Видео

СП Видео-