Ђокић: Влада подржава успјешна привредна друштва
уторак, 30 август 2016 19:15

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић током данашње посјете Руднику олова и цинка "Сасе" код Сребренице поручио је да су Влада и ресорно министарство изузетно заинтересовани да пруже сваки облик подршке овом успјешном предузећу.

 

Министар Ђокић је рекао да је на данашњем састанку са руководством Рудника разговарано о додатним активностима које би омогућиле још успјешнији рад ове компаније.

 

 

"Овом посјетом желим да покажем да је Влада Српске присутна у раду сваког привредног друштва колико је то могуће. Намјеравамо да подржимо менаџмент овог рудника који успјешно реализује све планске задатке у процесу производње, прераде и продаје руде", рекао је министар Ђокић, који је са руководством Рудника олова и цинка "Сасе", који дјелује у оквиру компаније "Грос" из Градишке, разговарао о резултатима пословања, плановима и потребама овог предузећа.

 

Он је нагласио да је у овом привредном колективу видљив напредак у организацији рада и пословања рудника, као и другим значајним активностима, као што је хуманизација радног простора и окружења у коме се радни процес обавља.

 

"За нас је изузетно важно да је производња континуирана, да је остварен план експлоатације 300.000 тона сирове руде у 2015. години, те да ће и ове године производња расти. Значајно је и да се извршавају уредно све законске обавезе према држави и добављачима, а радници редовно примају плате", истакао је министар Ђокић.

 

Говорећи о раду Рудника "Сасе", министар Ђокић је изразио увјерење да су и власници компаније, у којој је запослено више од 520 радника, задовољни условима и окружењем у којима се производња обавља и приходима које остварују.

 

 

 

СП Видео

СП Видео-