Протић са социјалистима сарајевско-романиске регије
уторак, 30 август 2016 20:36

Предсједник ГИШ СП и народни посланик у НС РС, Слободан Протић, одржао је синоћ у Источном Сарајеву радни састанак са кандидатима са одбрничких листа из Изборне јединице 8.

 

Подсјећајући да је СП једина љевичарска партија која носи то име у БиХ, Протић је истакао да ће као таква на предстојећим локалним изорима имати своје кандидате у 58 локалних заједница у РС-у и 5 у ФБиХ.

 

„Овој чињеници предходио је озбиљан и студиозан рад, прије свега рад на стабилизацији унутарстраначких односа, а резултат свега тога је јача и утицајнија партија која на ове изборе излази са 1360 кандидата“, нагласио је он.

 

Апострофирајући чињеницу да СП-у данас припада 25 посто Владе РС, односно да има 4 министарства, те да са коалиционим партнерима чини власт у РС, Протић је нагласио да то није довољно али да је свакако показатељ да је СП на добром путу.

 

„Оранизација је кључ успјеха и у међувремену смо постали много оперативнији и озбиљнији, а резултат свега тога не би требао изостати“ поручио је он, додавши да је СП и генерацијски освјежена.

 

Говорећи о самој методологији изборне кампање, Протић је окупљеним кандидатима у Источном Сарајеву сугерисао на кључне ствари у изборном процесу. Рекавши да ће за многе од њих ово бити непроцјењиво искуство али и велика непознаница, он је, као човјек са богатим искуством и неко коме је ово 15. изборни процес, рекао да се озбиљна кампања води најмање једну годину.

 

„Ништа се не може постићи преко ноћи али имајући у виду чињеницу да је СП организационо много јача на сарајевско-романијској регији, у односу на претходни период, те да се овог пута може похвалити респектабилним листама, резултат не би требао изостати“, поручио је предсједник ГИШ СП-а.

 

Истичући у први план љевичарски идентитет, Протић је окупљеним кандидатима сугерисао да су највећи ресурси ове регије људи, односно бирачи, те да је потребно изнаћи начин да се њима приђе и придобије њихова наклоност.

 

„Прљаво никада нисмо играли, нећемо ни сада. Двоструке игре и игре против својих колега са листе су недопустиве и као такве неће бити толерисане. Лојалност, оданост партијским принципима, једном ријечју љевичарски идентитет је нешто по чему је СП препознатљива и тако треба да остане, поручио је Протић зажеливши свим кандидатима и руководству СП-а Изборне јединице 8 пуно успјеха на предстојећим локалним изборима, 2.октобра 2016.године.

 

СП Видео

СП Видео-