Новости
ЂОКИЋ: РЕФЕРЕНДУМОМ ПРОТИВ ПРАВНОГ НАСИЉА НАД СРПСКОМ
уторак, 30 август 2016 21:05

Република Српска референдумом жели да се одупре правном насиљу и прекине праксу Уставног суда БиХ да доноси одлуке прегласавањем, изјавио је данас у Сребреници предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић.

 

Он је позвао становнике Сребренице да 25. септембра изађу на референдум, који представља демократско право народа да се изјасни о одређеним питањима.

Опширније...
 
Протић са социјалистима сарајевско-романиске регије
уторак, 30 август 2016 20:36

Предсједник ГИШ СП и народни посланик у НС РС, Слободан Протић, одржао је синоћ у Источном Сарајеву радни састанак са кандидатима са одбрничких листа из Изборне јединице 8.

 

Подсјећајући да је СП једина љевичарска партија која носи то име у БиХ, Протић је истакао да ће као таква на предстојећим локалним изорима имати своје кандидате у 58 локалних заједница у РС-у и 5 у ФБиХ.

Опширније...
 
Ђокић: Влада подржава успјешна привредна друштва
уторак, 30 август 2016 19:15

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић током данашње посјете Руднику олова и цинка "Сасе" код Сребренице поручио је да су Влада и ресорно министарство изузетно заинтересовани да пруже сваки облик подршке овом успјешном предузећу.

 

Министар Ђокић је рекао да је на данашњем састанку са руководством Рудника разговарано о додатним активностима које би омогућиле још успјешнији рад ове компаније.

Опширније...
 
ЂОКИЋ: НОВА ПРОИЗВОДЊА - ПОТВРДА РАЗВОЈА
уторак, 30 август 2016 14:30

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је данас у Зворнику да је веома битно то што је компанија "Алумина" успјела да са металуршке пређе на производњу неметалуршке глинице, што ће омогућити даљи развој.

 

Ђокић је, након разговора са руководством "Алумине", навео да је било ријечи и о новој, веома значајној инвестицији, која ће услиједити већ средином септембра, а омогућиће отварање стотињак нових радних мјеста.

Опширније...
 
НЕОПХОДНА НОВА РАДНА МЈЕСТА И ЈАЧАЊЕ ПОЉОПРИВРЕДЕ
уторак, 30 август 2016 11:16

Члан Општинског одбора Социјалистичке партије /СП/ Саво Јованић сматра да је за останак Срба у Босанском Петровцу, те развој читавог овог краја, неопходно отварити нова радна мјеста, и то у пољопривредној производњи и производњи финалних производа од дрвета.

 

Јованић, који је и једини српски кандидат за начелника ове општине, а чију су кандидатуру подржали СП, СНСД и ДНС, истакао је да је овај крај познат по производњи основне сировине од дрвета и као крај погодан за развој пољопривредне прозводње чији је основни проблем одлив становништва, што због рата, што због лоше економске ситуације.

Опширније...
 
ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО: СП, СНСД И СНГ ПОТПИСЛИ КОАЛИЦИОНИ СПОРАЗУМ
уторак, 30 август 2016 10:30

Представници општинских одбора Социјалистичке партије Источно Ново Сарајево, СНСД-а и Странке за наш град потписали су коалициони споразум о подршци кандидату СНСД-а за начелника Општине, Љубиши Ћосићу, те расподјели власти у локалној управи, предузећима и установама.

 

Коалициони споразум потписали су предсједник Општинског одбора СП Слободан Пајић, предсједник Изборног штаба СНСД-а у Источном Новом Сарајеву Сташа Кошарац и предсједник Странке за наш град, Вељко Ступар.

Опширније...
 
РЕФЕРЕНДУМ НЕ БИ ТРЕБАЛО НИКОМЕ ДА СМЕТА
уторак, 30 август 2016 08:42

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић сматра да референдум о Дану Републике заказан за 25. септембар не би требало никоме да смета, те да сваки амбасадор земаља чланица Савјета за спровођење мира, који би био против тога, руши демократске принципе у својим земљама.

 

"Жао ми је што се једна таква демократска традиција или пракса, коју и ми имамо као многе друге земље, на погрешан начин разумије и спречава. Зато је ово отворено писмо Владе Републике Српске јасан знак да ми не припремамо ништа друго, осим да 25. септембра провјеримо да ли грађани подржавају обиљежавање Дана Републике, јер је то некоме засметало", рекао је Ђокић.

Опширније...
 
Андреа Дорић: Млади знањем граде Српску
понедељак, 29 август 2016 19:45

Социјалистичка партија (СП) велику пажњу посвећује својим младим члановима нудећи им надограђивање знања, сарадњу и дружење како би у њима пробудила ентузијазам за изградњу Српске, рекла је предсједник Актива младих СП-а Андреа Дорић.

 

Тај принцип, истакла је она, доказан је и на семинарима које је ова странка организовала за младе кандидате за одборнике на предстојећим локалним изборима. Едукативни семинари организовани су у Приједору, Бијељини и Источном Сарајеву.

Опширније...
 
ПИК БИ БИО ПУНО КОРИСНИЈИ ДА ПРИВЛАЧИ СТРАНЕ ИНВЕСТИТОРЕ
недеља, 28 август 2016 10:24

Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић рекао је да би било пуно боље да се Савјет за примјену мира /ПИК/ окупи како би разговарао о помоћи БиХ у привлачењу страних инвеститора, него што засједа због референдума у Српској.

 

Коментаришући то што је високи представник Валентин Инцко сазвао сједницу ПИК-а за уторак, 30. август, поводом одлуке о референдуму, Ђокић је рекао да не види потребу за тим.

Опширније...
 
ГЛАМОЧИЋ: ЖЕНЕ СП СПРЕМНО УЛАЗЕ У ИЗБОРНУ КАМПАЊУ
недеља, 28 август 2016 09:40

Предсједница Актива жена Социјалистичке партије /СП/ Милка Гламочић изјавила је да жене ове партије спремно и са искуством улазе у изборну кампању, са циљем да остваре што бољи изборни резултат.

 

Гламочићева, која је јуче учествовала у политичкој едукацији жена СП из Изборне јединице четири у Дервенти, нагласила је да СП води рачуна о родној равноправности и предузима све активности како би укључила што већи број жена у друштвено-политички живот.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

СП Видео

СП Видео-