info@socijalisti.ba

Јована Дучића, 25, 78000 Бања Лука

Полиција Српске у служби грађана и заштите уставног поретка

Предсједник Социјалистичке партије и министар енергетике и рударства Петар Ђокић и министар породице, омладине и спорта, Селма Чабрић, присуствовали су данас свечаности обиљежавања 4. априла – Дана полиције Републике Српске, одржаној у Центру за обуку Министарства унутрашњих послова у бањалучком насељу Залужани.

Ђокић и Чабрићева су министру унутрашњих послова, Синиши Карану, директору Полиције, Синиши Кострешевићу и свим припадницима МУП-а, министар Чабрић честитали Дан полиције, нагласивши да сви полицијски службеници заслужују посебно признање за предан рад и посвећеност обезбјеђивању сигурности и безбједности свих грађана Републике Српске и њихове имовине.

„Полиција Српске је сада једна од најорганизованијих агенција и њена структура заслужује све похвале. Њено оснивање прије 31 годину је било неопходно како би се тада, у ратна времена, заштитило српско становништво и Република Српска. Скоро 800 полицајаца је страдало бранећи народ и своје саборце. То је жртва која никада не смије да буде заборављена“, каже Ђокић.

Како истиче, Полиција Српске данас дјелује обучено, организовано и опремљено чиме успјешно испуњава све своје обавезе и задатке.

„Полиција је увијек на курсу заштите грађана, њихове имовине, одржавању реда, мира и безбједности на свим нивоима, као и очувања уставног поретка Републике Српске. Тактичко – показне вјежбе које, традиционално, видимо у данима обиљежавања Дана полиције су доказ да имамо снажну полицијску структуру на коју можемо да будемо поносни“, закључио је Ђокић.

Scroll to top