info@socijalisti.ba

Јована Дучића, 25, 78000 Бања Лука

Тодоровић: Још снажнија подршка предсједнику Ђокићу и институцијама Српске

Санкционисање лидера социјалиста у Републици Српској Петра Ђокића, као и санкције другим изабраним представницима српског народа у Републици Српској највише говоре управо о онима који вуку такве потезе.

Бесмислено образложење санкција само додатно наглашава да се ради о голој сили, а не о било каквој политици или настојању да се дође до рјешења, поручио је шеф Клуба посланика Социјалистичке партије у Народној скупштини Републике Српске Срђан Тодоровић.

Подршка предсједнику Ђокићу, институцијама Републике Српске и заштити интереса Републике Српске ће и даље да јача, истиче Тодоровић.

– Санкционисање људи који раде у интересу народа који их је изабрао није политика, него спровођење силе и ту се, бојим се, само доприноси затварању могућност за било какав дијалог и рјешења. Сви знамо праве разлоге доношења санкција, а образложење које је понудила амбасада Сједињених Америчких Држава представља само несувисли покушај правдања сопствених деструктивних поступака. На њихову жалост, то ће српски народ у Републици Српској још снажније окупити око заштите интереса и јачања Републике Српске. Читава ова кампања са санкцијама представља изузетно лош потез и за САД, али и за БиХ гдје наметнута рјешења и једностране одлуке само додатно компликују ионако тешку ситуацију – истакао је Тодоровић.

Scroll to top