info@socijalisti.ba

Јована Дучића, 25, 78000 Бања Лука

Ђокић: За 30 година дали немјерљив допринос расту и развоју Српске

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић изјавио је да је партија за 30 година постојања оправдала своју друштвену улогу и дала немјерљив допринос укупном расту и развоју Републике Српске.

Ђокић је рекао да се све то огледа у укупном друштвеном напретку, расту економије, јачању институција, у међународној афирмацији и јачању положаја Републике Српске.

„Успјели смо политичким дјеловањем да се изборимо да Република Српска буде социјално праведна. Наша идеја је у основи борба за социјалну правду, али наравно да та борба не може престати и никада нећемо бити задовољни оним што смо до сада постигли, морамо увијек трагати за новим рјешењима и већим резултатима“, рекао је Ђокић.

Према његовим ријечима, за 30 година постојања Социјалистичке партије један од важнијих циљева је била и сарадња са матицом Србијом.

„Партија је настала на платформи и програму Социјалистичке партије Србије. Ми смо једине двије партије које дјелују између двије републике, имају максималну везу и које не само да се ослањају једна на другу, већ живе заједнички политички живот, дјеле исте политичке вриједности“, додао је Ђокић.

Он је навео да ће у Бањалуци 17. јуна бити одржана свечана академија на којој ће бити ријечи о 30 година политичког дјеловања партије, која је основана 2. јуна 1993. године, и ономе што ће радити у будућности.

Ђокић је у Дервенти учествовао на састанку са предсједницима и секретарима општинских и градских одбора Социјалистичке партије, на којем разговарају о актуелним политичким кретањима, улози те партије и како да својим политичким дјеловањем помогну у наставку тренда раста и развоја Српске.

Scroll to top