info@socijalisti.ba

Јована Дучића, 25, 78000 Бања Лука

Ђокић одао пошту пријатељу и покојном предсједнику Српске Милану Јелићу

Раније преузете обавезе и здравствени проблеми који су наступили као посљедица повреде на једној фудбалској утакмици коју је играо, спријечили су министра енергетике и рударства у Влади Републике Српске и предсједника Социјалистичке партије Петра Ђокића да у суботу ујутро буде на Градском гробљу у Модричи. Међутим, када је све утихнуло око обиљежавања 16 година од смрти Милана Јелића, шестог предсједника Српске, предсједника Фудбаалских савеза Републике Српске и БиХ, истог дана поподне, у повратку за родно Брчко, министар Ђокић је посјетио вјечно почивалиште великана, положио цвијеће и одао дужну пошту.

„Милан Јелић био је витез живота, један од најуспјешнијих и највећих људи које је Република Српска имала, још од свог оснивања. Били смо пријатељи, били смо сарадници и министри у истом периоду, познавали смо се дуги низ година. Био је добростив човјек, сусретљив, реалан и праведан. Увијек је проналазио рјешења за сваке проблеме, али и времена за пријатеље. Памтим га као посебну личност неизмјерне енергије. Људи попут Милана Јелића, чини ми се, трају вечно. И зато сам ја исти дан, у повратку кући, дошао на Градско гробље у Модричи да још једном великом човјеку и драгом пријатељу кажем хвала за све што је чинио за Српску и све њене грађане“, рекао је Ђокић.

У уторак је на програму 13. Меморијал „Др Милан Јелић“, отвориће га министар Петар Ђокић, како каже, са посебним пијететом и поштовањем.

„Учинићу то са сјетом на драгог пријатеља, али и са радошћу што ће то бити дводневни празник спортске младости. Она треба увијек да побјеђује. Сјећамо се човјека коме је овај Меморијал посвећен. Ово изазива посебну врсту емоција. Радост је што све ово наговјештава живот посвећен људима, напретку, развоју и младости. Тринаести меморијал окупиће рекордан број екипа, али и младе људе и велики број гледалаца. Др Милан Јелић био је покрет и преокрет. Умио је да покрене људе и у њима енергију стварања, напретка, нових и бољих резултата. Знао је у тешким временима и безизлазним ситуацијама да преокрене стање и да се изнађе рјешење. Одајемо му посебно признање, његово дјело је у нашим сјећањима. Република Српска га памти у најљепшим сјећањима и вјечно ће живјети“, рекао је министар Ђокић.

Scroll to top