info@socijalisti.ba

Јована Дучића, 25, 78000 Бања Лука

Ђокић: Позитивни пословни кораци фабрике „Спортек“

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је током посјете фабрици обуће „Спортек“ у Котор Вароши да се ту у континуитету праве позитивни пословни кораци у погледу развоја технологија које оперативно дају резултате, али и у укупном повећању броја радника.

У „Спортеку“ је данас запослено 1.986 радника који су, рекао је Ђокић, задовољни тачношћу и редовном платом у оквиру договорене вриједности, уз могућност стимулације за додатно остварени учинак.

-Поносни смо на њихове резултате, желимо сачувати добар партнерски однос и унаприједити га максимално, али и користити њихова искуства у даљем развоју обућарске индустрије у Републици Српској – рекао је Ђокић.

Према његовим ријечима, ова фабрика постала је препознатљива и по хемијској преради, производњи компоненти и материјала за потребе аутомобилске индустрије.

-То нас обавезује да им пружамо подршку и у наредном периоду – рекао је Ђокић и додао да је ова посјета имала за циљ да се анализира оно што је до сада учињено и да се види на који начин се још може помоћи.

Он је рекао да је субвенцијама пружена подршка у погледу повећања броја запослених, а након тога је подржан и пројекат изградње соларне електране на крововима производних хала. Инсталисана снага сада је један мегават, а биће инсталисано још 500 киловата.

Scroll to top