info@socijalisti.ba

Јована Дучића, 25, 78000 Бања Лука

Ђокић: Република Српска ће живјети вјечно

Предсједник Социјалистичке партије и министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић поручио је у Бијељини да ће Република Српска живјети вјечно и да је нико не може поразити.

Ђокић је у обраћању на народном митингу „Бранимо Српску“ рекао да се оваквим скуповима потврђује патриотизам, љубав према својој Републици Српској и њеним институцијама.

„А онај ко је патриота, ко жели да ради и поштује своје онда очекује да и други поштују своје, али и да поштује нас, као што ми поштујемо њих. Само је проблем у томе што и Американци и они који су њихови савезници у њиховим политичким борбама не гледају то на такав начин“, истакао је Ђокић.

Према његовим ријечима, они желе овдје да стварају немирно подручје и зато стално креирају политичке активности и догађаје разним видовима притисака не би ли постигли оно што желе, а то је да се овдје уђе у конфликт, а да они буду наводни помиритељи.

„Ми сви заједно треба да одбацимо такве намјере, да препознамо те прљаве политике и појединце који такве политике заговарају и спроводе овђе и да им кажемо да смо одлучни да живимо миран живот, да живимо у стабилној Републици Српској, да осигурамо мир и стабилност за будуће генерације, да сви знају, као што знамо данас, да је идеја Републике Српске вјечна и да њу нико не може поразити, нити отуђити из наших срца“, нагласио је Ђокић.

Он је додао да ће Република Српска живјети вјечно.

„Нећемо се плашити тих њихових манипулација, њихових санкција и ја ћу лично остати досљедан свему ономе што сам политички радио у претходним деценијама, наставићу све док ја будем процијенио да имам снагу и потребу и док ме неко буде подржавао у таквом послу и док тај рад има неке резултате“, поручио је Ђокић.

Он је навео да је Милорад Додик у улогу предсједника Републике Српске унио посебну енергију и димензију која је за сваки респект.

„Ми смо га изабрали као најбољег међу нама и зато смо и дужни да га штитимо, да га одбранимо и да кажемо да му није мјесто у оном импровизованом судском процесу, у Суду БиХ“, рекао је Ђокић.

Он је додао да Милорад Додик представља „једну громаду, и физичку и људску и карактерну“.

„Наставићемо нашу одлучну борбу да развијамо Републику Српску, да је чинимо што мање зависном од било кога, до тренутка када она треба и може да буде потпуно независна, али у том смислу треба нам јака вјера нашег народа и даље као што је она била и до сада и зато су ови скупови важни да то потврдимо“, истакао је Ђокић.

Scroll to top