info@socijalisti.ba

Јована Дучића, 25, 78000 Бања Лука

Ђокић: Социјалистичка партија Србије заслужна за стварање Српске

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић истакао је да је Социјалистичка партија Србије заслужна, ако не и најзаслужнија за стварање Републике Српске, њену одбрану, успостављање њених институција и међународноправну заштиту.

„СПС је увијек снажно подржавао Дејтонски мировни споразум, политички пут Републике Српске и њено право на политичку организацију онако како је то Дејтонским споразум регулисано“, рекао је Ђокић синоћ у Београду након састанка са лидером СПС-а Ивицом Дачићем.

Ђокић је рекао да СП зато неизмјерно цијени и подржава сву политичку активност коју СПС и данас проводи у Србији, а то је врло мудра, државна политика коју ова странка проводи предвођена Ивицом Дачићем.

Он је навео да ће СПС и даље да, заједно са коалиционим партнерима, наставити успјешан пут даљег развоја Србије и њене међународне афирмације.

„Када Србија у томе успијева, онда то ствара и задовољство код грађана Српске, поготово код оних који имају двојно држављанство и коју ту подршку могу да дају на предстојећим парламентарним и локалним изборима који ће бити одржани 17. децембра“, закључио је Ђокић.

Предсједник СПС-а Ивица Дачић истакао је да је Република Српска и данас, не само историјска чињеница, већ и фактор без чије сагласности није могуће да се даље повлаче било какви политички потези.

„Подршка Републици Српској и Социјалистичкој партији је трајна и увек ћемо се да се консултујемо о најважнијим државним и националним питањима и имаћемо заједнички и јединствен став“, истакао је Дачић.

Scroll to top