Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић изјавио је да СП и Социјалистичка партија Србије имају чврсту везу, те заједничку оријентацију да раде у најбољем интересу грађана Српске и Србије.

Ђокић је након састанка са потпредсједником Социјалистичке партије Србије Александром Антићем у Бањалуци, навео је да ове двије партије раде сестрински од оснивања, руководећи се настојањима да раде за најбоље интерес народа.

“Веома сам захвалан свом пријатељу, Саши Антићу, његовој спремности да на овакав начин подржи активности Социјалистичке партије у овом периоду, пред саме изборе. Увјерен сам да ће ова посјета значити много за све наше чланове, активисте, кандидате на кандидатским листама, али и за цјелокупну јавност, која се радује сваком доласку званичника из Србије. Јако сам срећан што овако потврђујемо нашу заједничку активност. СП је овдје створена на бази најснажније подршке и иницијативе која је настала у овиру Социјалистичке партије Србије 1993. године. Од тада до данас, пуних 27 година наше партије раде братски или сестрински, како вам је драже”, рекао је Ђокић новинарима.

Он је додао да га радује што предсједник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић учествује у њиховим заједничким активностима и даје снажну и недвосмислену подршку.

Ђокић је подсјетио да је Антић радећи послове министра енергетике и рударства у Влади Србије, дао изузетан допринос да се покрене најважнији привредни пројекат који заједно раде Српска и Србија, а то је изградња хидроелектрана у горењм сливу ријеке Дрине.

“Ми смо захваљујући том доприносу данас у фази да је пројекат изградње ХЕ `Бук Бијела` спреман за реализацију. Србија је постала већински власник у азједничком предузећу и то даје највећу гаранцију да ће овај пројекат бити реализован у наредном периоду”, истакао је Ђокић.

Он је додао да је СП створила све услове да освари побједнички резултат на предстојећим локалним изборима, те да ће данашња посјета само бити допринос том резултату.

Антић је изразио увјерење да ће СП остварити добар резултат на предстојећим изборима и да ће проширити свој утицај у цијелој Републици Српској.

“Природно је да смо данас заједно у Бањалуци јер смо заједно свих ових година и де факто смо иста организација која дјелује на двије стране ријеке Дрине. Желимо да наша политичка идеја оствари што бољи резултат у интересу свих грађана”, нагласио је Антић.

Према његовим ријечима, заједништво ове двије странке је најбоља слика заједништва српског народа.

“Социјалистичка партија у Републици Српској има снажан програм, изузетне људе који могу много да дају и на републичком и на локалном нивоу. Увјерен сам да ће план ове странке побољшати квалитет живота свих грађана”, додао је Антић.

Он је пренио и најбоље жеље Социјалистичкој партији пред предстојеће локалне изборе од стране Ивице Дачића и свих чланова Социјалистичке партије Србије.

“Наше заједништво траје јако дуго, преко двије деценије. Мислим да нема примјера оваквог политичког заједништва, оваквих братских или сестринских односа. На томе нам, вјероватно, и сви завиде. Наше заједништво треба да буде најбоља слика заједништва српског народа и да представља узор свима. Од нас сви могу да уче”, рекао је Антић.

Антић је поновио да ће социјалисти Србије наставити подржавати Социјалистичку партију и њеног предсједника Петра Ђокића.