Предсједник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић још једном је је упутио подршку, у своје и у име партије на чијем је челу, братској Социјалистичкој партији и њеном предсједнику Петру Ђокићу.

„Социјалистичка партија Србије је државотворна странка. Поносни смо на све оно што смо као партија, и оно што су појединци који су били на челу наше странке, урадили за српски народ у цјелини а посебно за Републику Српску. Једна од најважнијих тековина СПС јесте помагање да се конституише и формира Република Српска. Сходно томе, СПС је чврсто на позицији одбране права српског народа у БиХ и очувања Републике Српске. Као што је СПС у Србији тако је СП у Републици Српској гарант спровођења такве политике и ја им желим пуно успјеха на локалним изборима. Позивам грађане да дају повјерење тој партији јер гласајући за њих гласају за стабилност, државно јединство и будућност Републике Српске“, поручио је Дачић.

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић истиче да трајна оријентација СПС и СП борба за напредак и развој Србије и Републике Српске.

„Заједно ћемо радити на побољшању међусобних односа и квалитета живота грађана Србије и Републике Српске. Веома сам захвалан на подршци коју нам је и овај пут пружио Ивица Дачић и Социјалистичка партија Србије. Она је драгоцјена за нас зато што народ у Републици Српској памти и препознаје СПС као снагу која је дала највећи, немјерљив, допринос стварању Републике Српске, њеној одбрани и развоју. Што је увијек била са нама и у најтежим фазама кроз које смо у претходне три деценије прошли. Наше односе карактерише истинско пријатељство, међусобно и потпуно поштовање и разумијевање по свим питањима“, рекао је Ђокић.

Делегацију из Републике Српске, поред предсједника Ђокића, представљали су и Гојко Кличковић, Марко Чолић, Слободан Протић, Далибор Стевић, Срђан Тодоровић, Симо Стакић, Слободан Жупљанин, Велибор Станић, Синиша Ненадић те Давор Стрика док је међу домаћинима, поред Дачића, био и читав посланички клуб СПС у Скупштини Србије.