info@socijalisti.ba

Јована Дучића, 25, 78000 Бања Лука

Акција чишћења младих социјалиста у Бијељини ФОТО

Актив младих Градског одбора Социјалистичке партије Бијељина организовао је у Рачи акцију чишћења подручја око споменика борцима Семберије и Срема погинулим у Другом свјетском рату желећи да на тај начин подстакну и друге, поготово младе, на еколошко дјеловање и заштиту животне средине.

Предсједник Актива младих Јовица Продановић рекао је да је данашња активност организована у оквиру акције “Април – мјесец чистоће”, како би био анимиран што већи број учесника у овој традиционалној акцији која се реализује сваке године у Бијељини.

Он је нагласио да млади социјалисти желе да утичу на развој колективне свијести о значају очувања природе и заједничког дјеловања за квалитетнију будућност.

Природа је од памтивијека била огледало људи. На почетку је то огледало било чисто и на њему су се с радошћу огледала сва жива бића. Временом су се појављивали они који су због непромишљености успјели да умрљају ту љепоту. Малим, појединачним корацима, вратимо ту радост огледања, вратимо се природи, научимо да на прави начин користимо све оно што нам она даје”, истакао је Продановић.

Подршку еколошкој акцији Актива младих Градског одбора Социјалистичке партије Бијељина дао је и предсједник Градског одбора партије Недељко Јовић, који је рекао да млади овим показују да им је стало до чисте природе и здраве околине, те напоменуо да је веома важно развијати еколошку свијест.

“Превасходни циљ акције јесте позив на заједничко дјеловање на очувању животне средине, утврђивању еколошких циљева, смјерница у борби против загађења. Због тога су веома значајне овакве активности, да би биле препознате и добиле ширу подршку”, навео је Јовић.

Scroll to top