info@socijalisti.ba

Јована Дучића, 25, 78000 Бања Лука

Актив жена СП Бања Лука: Правним оквиром и едукацијом заштити жене

Константним унапређењем правног оквира, едукацијом жена и оштријим законским санкцијама против насилника, као друштво морамо да заштитимо жене, истакла је предсједница Актива жена Градског одбора СП Бања Лука Славица Миликић поводом 25. новембра, дана када почиње „16 дана активизма против насиља над женама“, међународна кампања која се завршава 10. децембра Међународним даном људских права.

– То значи да морамо да радимо и на едукацији и образовању, како бисмо као друштво били свјесни да је било који облик насиља над женама неприхватљив. Насиље над женама није само проблем жртве, није само проблем жена, већ читавог друштва. Зато, непрекидним радом на унапређењу законских и правних оквира штитимо жртву, а насилницима дајемо до знања да неће проћи некажњено ако на било који начин угрожавају интегритет, здравље или живот жене – закључила је Миликић.

Подсјећамо да Социјалистичка партија сваке године широм Републике Српске организује акције којима је циљ да допринесу подизању свијести о постојању овог проблема и укажу на значај пријављивања насиља с обзиром да се друштвене норме и ставови мијењају, али је број пријава насиља на незавидном нивоу.

Scroll to top