info@socijalisti.ba

Јована Дучића, 25, 78000 Бања Лука

„Бранимо Српску“ у Градишци: Српска посебна вриједност стечена огромном жртвом

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић рекао је синоћ да се народним скуповима „Бранимо Српску“ желе јасно послати поруке да је Република Српска посебна вриједност и да је стечена огромном жртвом српског народа.

„Много тога је жртвовано да бисмо имали слободу. Нама је мјера за слободу стабилна и мирна Република Српска“, рекао је Ђокић у Градишци на народном митингу „Бранимо Српску“.

Он је нагласио да ту поруку треба да чују и они који сумњају да ли је народ Републике Српске довољно снажан, опредијељен и да ли је спреман да издржи притиске.

Ђокић је навео да се данас одлучно брани слобода, миран, стабилан и просперитетан живот Републике Српске.

„Најважнија политичка борба данас у Републици Српској јесте да сачувамо наше институције, поред Народне скупштине која има изузетну вриједност и предсједник Српске, јер то је симбол Републике Српске. Народ се опредијелио и то масовно, не једном него неколико пута, да Милорада Додика бира за свог предсједника и ми ту чињеницу уважавамо и морамо је одбранити“, нагласио је Ђокић.

Он је истакао да Додик не оставља никог у дилеми шта мисли, шта каже и за шта се залаже, те додао да се неће посустати и прихватити да Српска буде дио неке унитарне БиХ у којој српском народу нико не даје сигурност неопходну за нормалан живот.

„Ми смо данас заједно удружени овдје у Градишци, Поткозарју, Лијевчу и широм Републике, одлучни да Додик осјети да је народ уз њега, да га штитимо и да га желимо одбранити од нелегалног судског процеса у који није требао никад ни да буде укључен нити треба тамо више да иде. То је неправедан суд, а процес политички монтиран“, истакао је Ђокић.

Он је истакао да се не диже побуна против било кога, већ се жели потврдити одлучна народна воља да жели стабилну, мирну и просперитетну Републику Српску.

Према његовим ријечима, ако изгубимо идеју Републике Српске у нама, ако изгубимо оно што је данас Република Српска, никада више у историји у будућности нећемо бити у прилици да то поново створимо.

„Желимо да живимо јединствено као српски народ и да са Србијом изградимо оне односе који су могући. Данас смо формално у двије државе, али можда у будућности, у коју ће нас гурнути странци који на нас врше притисак, будемо једна држава“, рекао је Ђокић.

Ђокић је рекао да су они који су пројектовали Дејтонски споразум, који Република Српска прихвата и спроводи, оставили доста тога неријешеног с циљем да могу да манипулишу на овом простору зарад својих политичких борби и дипломатских акција по Европи и свијету.

 

Scroll to top