info@socijalisti.ba

Јована Дучића, 25, 78000 Бања Лука

СП – СПС: Братимљење што више општинских одбора с обје стране Дрине

Одлична сарадња између Социјалистичке партије Србије и Социјалистичке партије биће настављена, прије свега братимљењем што више општинских одбора са обје стране Дрине. Закључено је то на данашњем састанку потпредсједника Социјалистичке партије Давора Стрике и Срђана Тодоровића, те извршног секретара партије Николе Вукчевића са потпредсједником Социјалистичке партије Србије и министром без портфеља задуженим за координацију активности и мјера у области односа Србије са дијаспором Ђорђем Милићевићем.

На састанку одржаном у Бањалуци закључено је да су међусобне везе значајан фактор у повезивању Срба са обје стране Дрине.

„Са сигурношћу могу рећи да су социјалисти гарант континуиране и снажне сарадње Српске и Србије“, рекао је потпредсједник Тодоровић након састанка.

Он је навео да је доказ тих веза и награда Кључеви града Бањалуке, која је у оквиру Дана града додијељена министру спољних послова Србије и предсједника СПС-а Ивици Дачићу.

Потпредсједник Социјалистичке партије Србије и министар без портфеља задужен за координацију активности и мјера у области односа Србије са дијаспором Ђорђе Милићевић је изразио задовољство, јер већ дуги низ година постоји одређен интензитет сарадње наше двије партије у оквиру које се договарају и реализују заједнички циљеви и пројекти.

„Предстоје избори у Српској и Србији, те је размјена искустава у том погледу веома значајна“, рекао је Милићевић.

Он је додао да се у Републици Српској осјећа као свој на своме, те истакао да грађани Србије у Српској никада не могу и неће бити дијаспора, али и обрнуто, јер је то исти народ.

Милићевић је изразио задовољство јер је имао част и привилегију да у име предсједника СПС-а прими кључеве града Бањалука, поводом Дана града.

„Кључеве дајете некоме ко је члан породице, а Ивица Дачић је неко ко је од почетка своје политичке каријере Републику Српску и Бањалуку сагледавао као своју породицу и тако ће бити и у будућности“, рекао је Милићевић.

 

 

Scroll to top